Kötü hava koşulları yurdu etkisi altına aldı

Kötü hava koşulları yurdu etkisi altına aldı. Kar ve sis ulaşımda aksamalara sebep oldu. Zonguldak'ta da sağanak yağış sebebi ile heyelan meydana geldi.

Kötü hava koşulları yurdu etkisi altına aldı

Kötü hava koşulları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bitlis merkez ve ilçelerinde olumsuz hava koşullarından dolayı 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, bir süredir kapalı olan Hizan ilçesine bağlı Aladana köyü Yedikardeş mezrası yolunu özverili çalışmalar sonucu ulaşıma açtı. Diğer yollar içinde çalışmalar devam ediyor.

Tunceli Ovacık ilçesinde de, kar yağışı etkili oldu.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı ilçede hayat olumsuz etkilense de, beyaz örtü güzel görüntüler de oluşturdu.

Batman'ın Sason ilçesinde ise kar yağışından dolayı yollar kapandı.Mereto Dağı eteklerinde kapanan yollar için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzincan ve Iğdır'da da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, buzlanma ile don olayına karşı uyarılarda bulundu. Yüksek kar örtüsüne sahip bölgede, eğimli ve dik yerlerde çığ tehlikesi bulunduğunu bildirildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiledi.

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü, vatandaşlar da evlerinin önünde ve binaların çatılarında biriken karları temizledi.

Ardahan'da etkili olan soğuk hava dolayısıyla Çıldır ilçesinde ağaçlar ve bitkilerde kırağı oluştu.

Zonguldak'ta ise etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Yapılan incelemeler sonucu risk altındaki 3 katlı bina güvenlik gerekçesiyle boşaltılarak, çevresine güvenlik şeridi çekildi.

Binadaki 9 kişinin güvenli konutlara yerleştirileceği bildirildi.

Yurdun batı kesimlerinde ise sis etkisini gösterdi. Denizli'de sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Denizli-Antalya kara yolu Cankurtaran mevkisinde ise sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

Trafik ekipleri de bölgede denetim yaparak, sürücülere hız ve takip mesafesi konusunda uyarılarda bulundu.

ulusal.com.tr

kars zonguldak