Hamide Kurt azmiyle Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı

Hamide Kurt, çocukken geçirdiği trafik kazası yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayata sporla tutundu. Azmetti ve Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek ilk kadın sporcu oldu.

Hamide Kurt azmiyle Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı

Hamide Kurt... O, 9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı. Hayata küsmek yerine azmetti ve Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek ilk kadın sporcu oldu.

İstanbul'da 9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybeden Hamide, hastanede yaklaşık iki yıl süren tedavisinin ardından hayata tutundu.

Şimdi 22 yaşında olan Hamide Kurt Rio Paralimpik oyunlarında Türkiye'yi temsil eden ilk kadın sporcu olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Spora tekerlekli sandalye basketboluyla başlayan Kurt, bu branşın kendisine çok uygun olmadığını düşünerek, geçiş yaptığı atletizm dalında birçok başarıya ulaştı.

2007 yılında milli takıma seçilen Kurt bugüne kadar katıldığı ulusal, uluslararası yarışmalarda 50'ye yakın madalya ve kupa kazandı.

Kurt, 2015'te Katar'da 100 metrede 17 saniye 10 saliseye ulaşarak Avrupa rekoru kırdı ve dünya ikincisi oldu. Şimdiki hedefi ise olimpiyat şampiyonluğu.

ulusalkanal.com.tr