Hurşit Tolon'un tahliye talebi reddedildi

Zirve Davası'nda Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tahliye talebi reddedildi. Davada an itibariyle durum şu: 3 kişiyi boğazını keserek öldüren 5 katil serbest. Davaya hem sanık hem de gizli tanığın ifadesiyle eklemlenen Hurşit Tolon ise tutuklu!

Hurşit Tolon'un tahliye talebi reddedildi

Zirve Katliamı Davası'nda skandal bir karar çıktı.

Ergenekon Davası'nda 11 Mart günü tahliye edilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Zirve Davası ile ilgili tahliye talebi reddedildi.

Tolon bu kararın ardından tutuklu kalmaya devam edecek.

Mahkemenin kararı ise tartışma yarattı. Çünkü Zirve Yayınevi'ni basarak biri Alman uyruklu 3 kişiyi öldüren beş katil serbest bırakıldı. Üç kişiyi boğazını keserek ve defalarca bıçaklayarak öldüren katiller hakkında elektronik kelepçe uygulaması yapıldı.

Emekli Orgeneral Tolon'un Zirve Davası'yla ilişkilendirilmesi ise gizli tanık İlker Çınar'ın ifadesine dayanıyor. Hem sanık hem de gizli tanık olan Çınar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden "yalancı ve dolandırıcı" olduğu gerekçesiyle atılan bir uzman onbaşı. Gizli Tanık Çınar, Tolon'un olay günü Malatya Üniversitesi'nde verdiği konferansta misyonerleri hedef gösterdiğini ileri sürdü. Ancak konferans görüntülerinin incelenmesi sonucu bu suçlama yalan çıktı.

ulusalkanal.com.tr