"Türkiye’nin işgaline karşı Rusya’dan yardım isteyebiliriz"

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye'ye "Musul'daki askerlerinizi 48 saat içinde çekin" uyarısında bulundu. İbadi, askerlerin çekilmediği takdirde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'yi şikayet edeceklerini açıkladı.

"Türkiye’nin işgaline karşı Rusya’dan yardım isteyebiliriz"

Türkiye'nin Musul'a ek asker sevketmesi Bağdat yönetiminin tepkisine enden oldu.

Irak Başbakanı Haydar Abadi Musul'daki Türk askelerini çekmediğini takdirde Ankara'yı Birleşmiş Milletler'e şikayet edeceklerini açıkladı. İbadi, "Eğer Türkiye Kuzey Irak'a gönderdiği askerlerini 48 saat içinde geri çekmezse Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitme dahil tüm seçenekleri kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Irak Savunma Bakanı Halid el Obeydi de Türk askerinin sayısını fazla bulduklarını söyledi. Obeydi, "Türk mevkidaşım bana askerlerin, Kuzey Irak'ta askeri eğitim verenleri korumak için gönderildiğini söyledi. Ancak bu askerlerin sayısı böyle bir işlem için çok fazla. Türk mevkidaşımdan askerlerin topraklarımızdan geri çekilmesini talep ettim" dedi.

Bir tepki de Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Balkanı Hakim el Zamili'den geldi. El Zamili, Türkiye'nin Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve Ankara'ya karşı Rusya’dan yardım isteyebileceklerini açıkladı. Iraklı Bakan, "Kısa süre içinde Rusya’dan Irak’a doğrudan askeri müdahalede bulunmasını isteyebiliriz” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr