CNN Türk ve Hürriyet'ten İsmail Saymaz kararı

Gazeteci İsmail Saymaz'ın CNN Türk'te yayınlanan 'Gece Görüşü' programı ve Hürriyet Web TV'de yyınlanan 'Bunu Ben de Söylerim' videolarına son verildi

CNN Türk ve Hürriyet'ten İsmail Saymaz kararı

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na geçmesinin ardından, tasfiyeler devam ediyor…

CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programının yorumcuları İsmail Saymaz ve Nevzat Çiçek’in işine son verildi. Hürriyet gazetesinde özel haberlerini yapmaya devam edecek olan Saymaz’ın Hürriyet Web’de yayımlanan ve gündemi değerlendirdiği “Bunu Ben De Söylerim” videolarına da son verildi.

Bu kararların, gazeteci İsmail Saymaz’ın muhalif duruşu nedeniyle alındığı öğrenildi.

Doğan Medya Grubu’nun Demirören’e satılmasının ardından CNN Türk ve Kanal D’de bir çok gazetecinin işine son verilmişti. Geçtiğimiz günlerde CNN Türk Ankara Temsilcisi Hakan Çelik görevden alınmıştı.

İsmail Saymaz'dan ilk açıklama

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Saymaz, "CNNTürk'te katıldığımız 'Gece Görüşü' adlı programa format değişikliği gerekçesiyle düzenli konuk alınmayacağı bana bildirildi. Bundan sonra program konukları arasında olmayacağım. Hürriyet'in internet sitesinde haftada üç gün yaptığım 'Bunu Ben De Söylerim' adlı video haber programına artık devam etmeyeceğim. Bütün izleyicilere, okurlara ve sevgisini eksik etmeyenlere çok teşekkür ederim" dedi.