Uzmanlar faizlerin 4-5 puan artmasını öngörüyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın toplanıyor. Naci Ağbal başkanlığındaki ilk toplantı yarın gerçekleşecek. Yüzde 10,25' lik faizle yetinmeyen lobiler ise artış istiyor. Uzmanlar faizlerin 4-5 puan artmasını öngörüyor.

Uzmanlar faizlerin 4-5 puan artmasını öngörüyor

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu , yeni başkan Naci Ağbal liderliğindeki ilk toplantısını yarın yapacak. Yüzde 10,25' lik faizle yetinmeyen lobiler, faiz arttırımı yönünde baskı yapıyor.

Toplantı öncesi son gelişmeleri, Ekonomist Hakan Topkurulu ve Stratejist Hakan Özerol değerlendirdi. Topkurulu, Faizlerin yükseltileceğini ve geçici olarak piyasaların rahatlayacağını söyledi. Ancak yeni ekonomik modelle, toplam olarak bir faiz politikası izlenip, faizler yükseltilirse, bunun büyümeden verilen ödün olacağını belirtti.

Stratejist Hakan Özerol ise, "faizlerde arttırım yapılacağını ve piyasaların rahatlatılacağını ifade etti. Ancak ekonomi yavaşlamasın diye bir süre sonra faizlerin geri düşüreleceğini vurguladı.

Uzmanlar, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye 2.5 milyar lira sıcak para girdiğini ve şuan alınacak olan tedbirlerin, kuru sabit tutmak ve de yatırımcıları ülkede tutmak için gerekli bir hamle olduğunu söylüyor

Öte yandan, ekonomistler Türkiye'nin Asya politilkasına dikkat çekiyor.

ulusal.com.tr

faiz Naci ağbal Merkez Bankası Para Politikası Kurulu