O saldırıda 5 kişi tutuklandı!

İstanbul Nişantaşı'nda Vedat Şahin ve korumasının öldürüldüğü suikast ile ilgili mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5 'i tutuklandı. 2 kişi ise yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Suikastın nedenine ilişkin de bilgiler ortaya çıktı.

O saldırıda 5 kişi tutuklandı!

İstanbul Nişantaşı'nda Vedat Şahin ve korumasının öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 5 kişi tutuklandı.

Suikasti gerçekleştirdiği iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5'i "tasarlayarak iki kişiyi öldürme" suçundan tutuklandı. Tutuklanan isimler Hurşit A., Mert G., Hasan E., Nesim D. ve Yaşar S. oldu. A. T. ve T.A. ise “yurtdışına çıkış yasağı” konularak serbest bırakıldı.

Suikastın ayrıntıları ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. İddiaya göre, Hurşit A., Nesim D. ve İlhan K, 4 ay önce Nişantaşı'nda bir ev kiraladı. Vedat Şahin'in evi aralıksız olarak izlendi. Suikast akşamı tetikçilere, Şahin'in evini izleyen gözcüden haber geldi. Tetikçiler suikasti böyle gerçekleştirdi.

Suikaste, Bafralı Şahin ve Oflu Saral aileleri arasında yaşanan husumetin neden olduğu öne sürüldü. 10 yıl önce Hüseyin Saral, Sedat Şahin’in adamları tarafından öldürülmüştü. İddiaya göre Saral ailesi bunun üzerine intikam yemini etti. Bu olayla ilgili 5 kişi öldürüldü.

Bir dönem sulh yaşansa da, Hüseyin Saral'ın yeğeni Yakup Kerem Saral intikam hedefini sürdürdü. Suikast talimatını, “Şahin soyadlı biri ölmeden bu iş bitmez” dediği öne sürülen Saral'ın verdiği belirtildi. Saral'ın suikat sonrası yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Öte yandan yurt dışında bulunan Sedat Şahin'in, sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaparak kardeşinin Bafra'daki cenaze törenine katıldığı öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr