62 yeni fezleke Meclis'e gönderildi: Fezleke sayısı 1084 oldu

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan 62 yeni fezleke Meclis'e gönderildi. Fezlekelerin 50'sinin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin milletvekillerine ait olduğu belirlendi. Son dosyalarla birlikte Meclis'te bekleyen fezleke sayısı bin 84'e ulaştı.

62 yeni fezleke Meclis'e gönderildi: Fezleke sayısı 1084 oldu

Cumhuriyet Savcılıkları tarafından suç işlediği düşünülen milletvekilleri için yeni fezlekeler hazırlandı.

Son olarak 62 yeni fezleke hazırlanarak Meclis'e gönderildi. CHP, İyi Parti, HDP ve bağımsız vekiller için hazırlanan fezlekelerde yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. Böylece Meclis'te bekleyen dosya sayısı bin 84'e ulaştı.

62 fezlekeden 50'sinin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin vekillerine ait olduğu görüldü. HDP'li Tayip Temel, Murat Çepni, Nusrettin Maçin ve Dilşat Cambaz hakkında birer, Sezai Temelli hakkında ise iki fezleke hazırlandı.

Meclis'te HDP'liler hakkında bekleyen fezleke sayısı 700'ü aştı. HDP'nin 13 milletvekili hakkında da 6-8 Ekim soruşturması kapsamında fezleke hazırlanıyor. Fezlekelerin yakın bir zamanda Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Hakkında fezleke hazırlanan isimler arasında CHP Milletvekilleri Cavit Arı ve Aykut Erdoğan ile İyi Parti Milletvekilleri Enez Kaplan ve Zeki Hakan Sıdalı da yer aldı.

hdp meclis milletvekili tbmm tv