Uğur Mumcu’yu evinin önünde anacaklar

Genç gazeteci adayları Uğur Mumcu'yu anacak. İki gün sürecek olan etkinliklerde önemli isimler öğrencilere birikimlerini aktaracak. Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu'nun panel ve anma programı 23-24 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Uğur Mumcu’yu evinin önünde anacaklar

Uğur Mumcu... O kendisini bir gazeteciden önce "Atatürkçü, cumhuriyetçi, laik, anti-emperyalist" yani bir devrimci olarak niteliyor.

Türkiye Gençlik Birliği önemli bir etkinliğe imza atacak.

TGB'liler Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu etkinliği yapacak. İki gün boyunca sürecek etkinliklerle Uğur Mumcu anılacak. Program, Türkiye Barolar Birliği binasında düzenlenecek. Açılılış konuşmasını da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yapacak.

Programın ilk günü İrfan Erdoğan, Utku Çakırözer, Gökmen Ulu, Oktay Ekşi, Şule Perinçek ve Tevfik Kadan birçok konuda öğrencilere birikimlerini aktaracak.

24 Ocak Çarşamba günü gençler saat 14.00'te Uğur Mumcu caddesinde buluşacak. Uğur Mumcu'yu, evinin önünde anacak. Buradaki basın açıklamasına Cumhuriyet Kadınları Derneği de katlacak.

Anmanın ardından ise düzenlenecek ''Uğur Mumcu'nun izinde aydın sorumluluğu'' adlı panelde Uğur Mumcu'nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci-Yazar Alev Coşkun ile bir araya gelecek.

Türkiye'nin her yerinden İletişim Fakültesi öğrencileri ve İletişim Fakültesine bağlı kulüpler gazetecilik okulunda buluşacak.

ulusal.com.tr

tgb türkiye gençlik birliği uğur mumcu