Kurban bayramında ilk gün heyecanı
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte yurttaşlar kesim hanelere akın etti. 4 gün sürecek Kurban Bayramı kapsamında yurttaşlar kurbanlıklarının kesilmesi için belediyelerin hizmet verdiği yerleri kullanıyor. Kesimlere nezaret eden veteriner hekimler de kurbanlıkların kesiminden etlerin saklanmasına ilişkin bir dizi uyarıları Ulusal Kanal'a anlattı. İşte o uyarılar.
Heyecanla beklenen Kurban Bayramı geldi. Kurbanlık hayvanını alan kesim hanenin yolunu tuttu.
Usulüne uygun bir kesim yapmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Hayvan can vermeden başının gövdesinden ayrılmaması da son derece önemli. Peki kesim sırasında başka nelere dikkat edilmeli?
Kesim sırasında hayvanların işkembeleriyle etin temas etmemesi de bir hayli önem taşıyor.
Mamak Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim Merve Kayılı, kesilen etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğine ilişkin önerileri de anlattı.
4 gün boyunca yoğunluğun yaşanacağı kesim hanelerde uzmanlar işini yaparken yurttaşlar da hayvanlarından ne kadar et çıkacağını merakla bekledi.
HABER: DOĞUKAN ÇOBAN
KAMERA: UĞUR MARANGOZ
ulusal.com.tr