Ruhani'den ülkesine yönelik eleştirilere sert yanıt

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin Yemen politikalarını eleştirenlere sert yanıt verdi. "İran Ordu Günü" törenlerinde konuşan Ruhani, "Bölgede fitne yaratan ordular bizim ordumuzu örnek alsınlar" dedi. Hedeflerinin barış ve güvenlik olduğunu belirten Ruhani, İran’ın bölgede ve dünyada mazlumların yanında olacağını vurguladı.

Ruhani'den ülkesine yönelik eleştirilere sert yanıt

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Ordu Günü" törenlerinde, ülkesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Ruhani, İran’ın hedefinin barış, güvenlik, hukuku korumak, bölge ve dünya mazlumlarına yardım etmek olduğunu belirtti.

Bölgede fitne yaratan orduların İran ordusunu örnek alması gerektiğini belirten Ruhani, "Yemen'de mazlum çocuklara, yaşlılara ve kadınlara saldırmasınlar" dedi.

Kendi kendine yetebilen ve ileri teknolojiyle donatılmış bölgenin en güçlü ordusuna sahip olduklarına vurgu yapan Ruhani, "Bu büyük askeri gücün hedefi mazlumlara ve çocuklara saldırmak değil; barışı, emniyeti sağlamak ve mazlumların yanında yer almaktır" ifadelerini kullandı.

Ruhani konuşmasında Irak, Suriye ve Lübnan'da teröristlere mali yardımda bulunan ve onları silahlandıran ülkeleri hesaplarını tekrar gözden geçirmeye davet etti. Yemen'de devam eden Suudi Arabistan saldırılarını kınayan Ruhani, bölge halkının kin ve nefretine neden olan bu politikaların karşılıksız kalmayacağının altını çizdi.

Askeri ve siyasi liderlerin de katıldığı törende, silahlı kuvvetlerin envanterinde bulunan hava savunma sistemleri, elektronik harp donanımları, füzeler, tanklar ve diğer bazı silahlar sergilendi.

HABER: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

sert yanıt ruhani