TÜSİAD tarafından "Gıda Atık ve Kayıp Etkinliği" düzenlendi
İstanbul'da, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından "Gıda Atık ve Kayıp Etkinliği" düzenlendi. Etkinlikte israfın önlenmesi için yapılması gerekenler ve izlenilecek yol haritası belirlendi.
Türkiye’de yılda 214 milyar liralık gıda çöpe gidiyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından israfı önlemek amacıyla''Gıda Atık ve Kayıp Etkinliği''yapıldı.
İstanbul Beyoğlu'nda yapılan etkinlikte birçok alanı etkileyen gıda atık ve kayıp teması ele alındı.
Uygulanan gıda bankacılığı, israfın önlemesinde bir köprü görevi görüyor.
Ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında rol oynayan bu bankalar atıkları da engelliyor.
Dünyada gıda atık ve kayıp politiklarında ise Fransa örnek gösteriliyor.
Etkinliğin sonunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan uygulanan web 4 sıfır uygulamasını anlattı.
ulusal.com.tr