Yarım asırlık kültür
Düzce Tepe Köyü'nde yaşayan Kutlu ailesi yarım asırlık bir kültürü yaşatıyor. Ailenin tüm bireyleri organik yöntemlerle ürettikleri şeker kamışından pekmez üretiyor. Ailenin amacı, birçok hastalığa iyi gelen pekmezi yöresel bir ürün yapabilmek…
Yarım asırlık bir kültür. Ve o kültürü yaşatmak için kolları sıvayan bir aile.
Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Tepe köyünde yaşayan Kutlu ailesi, şeker kamışından pekmez yapıyor.
Kutlu ailesi, mineral ve vitamin bakımından zengin olan şeker kamışını kendileri yetiştirip pekmez haline getiriyor.
Ailenin tüm bireyleri doğal ve katkısız, şeker kamışı pekmezini şifa niyetine üretiyor.
Şeker kamışı pekmezi; öksürük, astım, damar sertliğine iyi geliyor; vücudun potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi ihtiyaçlarını gideriyor.
Organik olarak yetiştirilen şeker kamışlarını pekmez haline getiren Ahmet Kutlu'nun amacı, pekmezi yöresel bir ürün yapabilmek.
ulusalkanal.com.tr