Patileri kesilen yavru köpekle ilgili siyasilerden art arda açıklamalar

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili siyasilerden art arda açıklamalar geldi

Uğradığı vahşete çok fazla dayanamadı. 4 bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpek, Sakarya ve İstanbul'da yapılan onca müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Geçen gün Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık bir alanda 4 bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpeğe uygulanan vahşet Türkiye'nin gündemine oturdu.

Tepki çeken bu olayla ilgili önce Sakarya Valiliği'nden ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Sakarya Valisi İrfan Bakırlıoğlu, olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu açıkladı.

Soruşturmada yavru köpeğin ayaklarını bir iş makinasını kestiği iddiası ortaya atıldı. İlk bulguların bunu işaret ettiği belirtildi. Olay bölgesinde yol çalışaması yapan bir kepçe operatörü gözaltına alındı.

Vahşet olaya binlerce sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Hayvanseverler, bu vaheşete neden olanalrın cezalandırılmasını istedi. Türkiye gündemine oturan olayla ilgili siyasilerden de açıklama geldi.

Vatan Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, "biz hayvanı seven bir milletiz" dedi.

Hükümetten açıklamayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı.Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sakarya Valisi ile görüştüğünü ve olayda kasıt ya da ihmal varsa ortaya çıkarılacağını belirtti. Kalın, ayrıca hayvanlara eziyet ya da işkence eden kişiler hakkında hazırlanan yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın bekir bozdağ abdulhamit gül