O kriz Almanya Başbakanı Merkel'i isyan ettirdi!

Mülteci krizi sonunda Almanya başbakanı Angela Merkel'i isyan ettirdi. Merkel Avrupa Birliği ülkelerine "Mültecileri paylaşalım" çağrısında bulundu. Bu konuda anlaşmaya varılmazsa da Schengen anlaşması gündeme geleceğini söyledi.

O kriz Almanya Başbakanı Merkel'i isyan ettirdi!

Avrupa'nın yaşadığı mülteci krizi Almanya'yı kaygılandırıyor. Berlin'deki bir konferansta konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel sorunun çözümü için Avrupa Birliği ülkelerini göreve çağırdı.

Angela Merkel Suriye’den gelen mültecilerin AB ülkeleri tarafından paylaşılması gerektiğini söyledi. Merkel, "Mültecilerin adil bir şekilde paylaştırılmasını istiyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı bu konuda bir anlaşmaya varılmaması halinde Shengen vizesinin gündeme geleceği uyarısında bulundu. Merkel, “Şayet AB mülteci krizi konusunda başarısız olursa evrensel sivil haklar ile olan yakın ilişkiler zarar görür ve o zaman istediğimiz Avrupa olmaz” diye konuştu.

26 ülke arasında sınırsız geçiş sağlayan Shengen vizesi istisnai durumlarda suçu önlemek üzere sınır kontrolü yapılmasını öngörüyor. Avrupa Birliği'nin ilgili komisyonları ise Şengen vizesi anlaşmasına İngiltere'nin dahil olmadığını gerekçe göstererek söz konusu önerinin tartışmaya kapalı olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr