4 TİB ve TÜBİTAK görevlisi tutuklandı

Üst düzey devlet yetkililerine ait kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili soruşturmada 4 TİB ve TÜBİTAK görevlisi tutuklandı. Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nin yürüttüğü soruşturmada F-tipi örgütün kriptolu dinlemeleri araştırılıyor

4 TİB ve TÜBİTAK görevlisi tutuklandı

Kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik soruşturmada 4 Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı ve TÜBİTAK görevlisi tutuklandı.

F-tipi örgütün üst düzey devlet yetkililerinin kullandığı kriptolu telefonları dinlemesiyle ilgili soruşturmada TİB görevlisi Yunus Şahin ile TÜBİTAK görevlileri İmran Ergüler, Erhan Yeni ve Özgür Ören hakim sorgularının ardından tutuklandı.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında 4 kişiye yönelik suçlama “Terör örgütüne üye olmak” ve “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” olarak belirtildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin takibe alınması araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

f tipi örgüt ankara sulh ceza hakimliği