Aydın'da Vatan rüzgarı

Türkiye’nin dört bir yanında seçim çalışmalarını sürdüren Vatan Partisi, Aydın’da da iddialı adaylar ile sahada. Altı kadın adayın yer aldığı sekiz kişilik Aydın milletvekili adayları listesi şu isimler yer alıyor: Siyaset Bilimci Emre Albayrak, Em. Polis Handan Ersin, Avukat Zühre Genişel, Öğrenci İrayda Begüm Bay, Esnaf Berrin Arslan, Esnaf Afet Gök Heuschele, Eğitimci Saniye Duman, Çiftçi İrfan Ülkü.İrayda Begüm Bay aynı zamanda, tüm partiler arasında Aydın’ın en genç milletvekili adayı.

Aydın'da Vatan rüzgarı

Vatan’ın adayları ilçe ilçe, köy köy dolaşıyor. Esnafın, üreticinin, sanayicinin, emeklinin, gençlerin, kadınların sorunlarını dinliyor, çözüm önerilerini anlatıyor. Meslek odalarını, dernekleri ziyaret ediyor.

İLK ZİYARET ŞEHİT AİLELERİNE

Vatan Partisi seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretlerini şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu derneklere yaptı.Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği ve Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden vekil adaylarını dernek yönetimleri karşıladı. 1. Sıra Milletvekili Adayı Emre Albayrak ziyarette;“Türkiye’yi yönetenler terör örgütlerine karşı çarpışarak şehit düşen, gazi olan vatan evlatlarına ve ailelerine gerekli değeri vermiyor. Diğer yandan bir kısım muhalefet partisi PKK’nın partisinin başında bulunan Demirtaş’ı hapisten kurtarmaya çalışıyor. Vatan Partisi her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmuş bir partidir. Türkiye’nin bağımsızlığı için şehit düşen Mehmetçiklerimize saygıyla anıyoruz. Kahraman gazilerimize minnettarız.” şeklinde konuştu.

PAZAR ESNAFININ NABZINI TUTTULAR

Semt pazarlarının nabzını tutan 1. sıra adayı Emre Albayrak, 4. sıra adayı İrayda Begüm Bay, 7. sıra adayı Saniye Duman Soğukkuyuve Efekent Pazarı’ndaydı. Milletvekili adayları Vatan Partisi iktidarında üreten çiftçi ile Türkiye’nin ayağa kalkacağını söyledi. Pazarda alışveriş yapan vatandaş “Geçtiğimiz yıllarda aynı bütçeyle pazar çantamızı doldurarak eve dönerken şimdi aynı bütçeyle tezgâhlara bile yaklaşamıyoruz”dedi. Çiftçi ise ülkeyi etkisi altına alan ekonomik krizden yakınarak “Tarlaya ekeceğin tohum ithal ona para veriyorsun; diktireceğin işçi var ona para veriyorsun; suyuna, ilacına para veriyorsun; toprağı sürmek, ilaç atmak, biçmek için traktörün mazotuna para veriyorsun. Biz sürekli para veriyoruz ama teşvik için devlet bize para vermiyor, alacak vatandaşın cebinde para yok o hiç veremiyor. Biz de mallarımızı elimizde kalmasın diye bu fiyattan satıyoruz ona da el yakıyor diyorlar.” dedi. Milletvekili adayları vatandaşın ve üretici esnafın sorunlarına çözümlerini anlattı. Albayrak; “ Sınır komşumuz İran’da mazot 26 kuruş. İran ile aramızdaki dostane ilişkiler sayesinde Vatan Partisi iktidarında çiftçimizin traktörüne mazot 2 TL’den girecek. Üreten çiftçiye teşvik arttırılacak, vergiler azaltılacak. Ülke genelinde adil gelir dağıtımı sağlanacak. Dolar yasaklanacak ve milli paranın değeri artacak. Çiftçi üretecek, vatandaş alacak, Türkiye kalkınacak. Vatan Partisi iktidarında üreten Türkiye kazanacak!” sözleriyle vatandaşa vaatlerini anlattı.

MUHTARLAR YETKİSİZLİKTEN DEM VURDU

Nazilli’ye de çıkarma yapan milletvekili adayları Emre Albayrak, Zühre Genişel ve Afet Heuschele Nazilli’de Pazar esnafı ile bir araya gelerek sohbet etti, Nazilli Ticaret Odası Nuri Arslan’ı makamında ziyaret ederek projelerini anlattı.

3. sıra adayı Av. Zühre Genişel ve 6. sıra adayı Afet Gök Heuschele Nazilli’deki muhtarları dinleyerek kendi çözümlerini anlattı. Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla kapatılan belde ve belediyelerin kapanması hizmet almakta zorluk yaşayan halkta tepki uyandırdı. Bu işin muhatabı sanılarak şikâyet için başvurulan muhtarlıklar ise kendilerinin elinden gelen bir şey olmadığını ifade etti. Muhtarlar yetkisizliklerinden dem vurdu. Av. Zühre Genişel Vatan Partisi’nin yerel yönetim çözümlerini anlattı. Av. Genişel“Vatan Partisi’nin her soruna çözümü hazır. Bu konuya seçim bildirgemizde de değindik. Vatan Partisi iktidarında Büyükşehir yasasını kaldıracağız. Vatandaşımıza hızlı hizmet için çözümümüz hazır. Yerel yönetimler halk yönetimi esasına göre yeniden düzenleyeceğiz. Kapatılan belde ve belediyeleri tekrar açacağız. İlçe belediyeleri tekrar eski bağımsız durumuna gelecek. Köy ve mahalle muhtarlıklarının ise görevi, sorumluluğu çok fazla fakat yetkisi yok. Vatan Partisi iktidarında mahalle ve köy muhtarlıkları eskisinden daha da çok güçlendirilecek. Hem hukuki zeminde hem fiziki koşullarda hem de mali olanakları güçlendirilerek hayata geçirme projemiz vatandaşın da muhtarların da çözümü olacaktır.” dedi. Vatan Partisi iktidarında yetkili muhtarların olacağını ve halka doğru, hızlı ve adil hizmetler sunulacağını söyledi.

Vatan Partisi adayları İncirliova ve Çine’de de halkla buluştu. İncirliova’da Sevgi yolu esnafıyla buluşan adaylar, daha sonra sanayi bölgesini ziyaret ederek esnafın sorunları dinledi, Çine’de ise kahvelerde konuşmalar yapıldı.

ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENE SÖZ

Uzun yıllar Koçarlı’da öğretmenlik yapan Vatan Partisi Milletvekili Adayı Saniye Duman Koçarlı halkı tarafından ilgiyle karşılandı. Halen Koçarlı’da yaşayan eski öğrencileriyle görüşen Saniye Duman öğrencilerinden de destek sözü aldı. Pazar ziyaretleriyle birlikte esnaf dükkânlarında ve kahvelerde de Koçarlı halkıyla buluşan milletvekili adaylarının yanında üniversite öğrenimini Koçarlı’da ziraat fakültesinde tamamlayan Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Onur Altınkaynak da bulundu.

Koçarlı’daki ziyaretleri sonrası Yeniköy ve Haydarlı’da köylülerle görüşen milletvekili adaylarımız Türkiye’nin sorunlarına çözümlerini anlatmaya devam ediyor.

Emekli Polis Memuru Handan Ersin Kuşadası’nda, Berrin Arslan Söke’de, çiftçi İrfan Ülkü ise Kuyucak’ta vatandaşlardan yetki istedi.

ulusal.com.tr

aydın vatan partisi