Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ders zili çalmadan önce yapılan hazırlıkları ve yüz yüze eğitimin nasıl olacağını anlattı. "Okulum Temiz Belgesi" takdim törenine katılan Selçuk, okullardaki Kovid-19 tedbirlerini incelemek için 2 bin denetmenin eğitim aldığını açıkladı. Okullara önce hangi sınıfların geleceğine ilişkin de Sağlık Bakanlığı'nın vereceği bilgiyi işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Yüz yüze eğitimden önce okullarda yapılan hazırlıkları anlattı. Eğitimin nasıl olacağına dair ipuçları verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Gümüşoluk İlkokulu'nda, "Okulum Temiz Belgesi" takdim törenine katıldı. Selçuk, yüz yüze eğitim öncesinde okullardaki Kovid-19 tedbirlerini incelemek için 2 bin denetmenin eğitim aldığını açıkladı. Hazır okullar için belge düzenlendiğini belirtti.

Bakan Selçuk, okullara öncelikle hangi sınıfların geleceğine ilişkin kesin bir kanaati hiçbir zaman ortaya koymadıklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek bilgiyi işaret etti.

Ziya Selçuk, ailede yaşlı birey ya da kronik rahatsızlığın bulunması halinde, çocukların okula gidip gitmemesine ilişkin hukukçuların çalıştığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan başka bir projenin ayrıntılarının da haftaya paylaşılacağını aktardı Selçuk.

Selçuk, ayrıca uzaktan eğitimde özel okullar ile devlet okulları arasındaki fırsat eşitliğine ilişkin görüşleri de değerlendirdi.

ulusal.com.tr

Bakan Ziya Selçuk