ABD’li orgeneralden itiraf: Rusya yaklaştı

Rusya'nın hava kuvvetlerinde geldiği nokta ABD'yi kaygılandırıyor. ABD'nin Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc "Rus Hava-Uzay Kuvvetleri, sahip olduğu imkân ve kabiliyetler açısından ABD Hava Kuvvetleri'ne yaklaştı" ifadelerini kullandı.

ABD’li orgeneralden itiraf: Rusya yaklaştı

Washington ve Moskova'nın havadaki rekabeti sürüyor.

Amerika'dan gelen son açıklamada Rus Hava Kuvvetlerinin gelişme aşamasından duyulan kaygı dile getirildi. ABD'nin Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc, "Rus Hava-Uzay Kuvvetleri, sahip olduğu imkân ve kabiliyetler açısından ABD Hava Kuvvetleri'ne yaklaştı" dedi.

TASS haber ajansına demeç veren Gorenc, Rusya'nın 2007 yılından bu yana ordusunu geliştirmek için yaptığı büyük yatırımlara dikkat çekti. ABD'li komutan, "Rus birlikleri, ABD'nin elindeki teknolojilere son derece yakın olan yeni teknolojileri kullanmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın bu imkânlara sahip olduğu kadar, bunları kullanacak iradeye de sahip olduğunun görüldüğünü kaydeden Gorenc, ABD'nin önünde havadaki üstünlüğünü koruma hedefi bulunduğunu vurguladı.

General Gorenc, TASS muhabirinin Karadeniz'deki duruma ilişkin sorusunu da yanıtladı. Gorenc, "Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla birlikte bölgedeki stratejik durumda kökten değişiklik yaşandı. ABD'nin sürekli tetikte olması gerekiyor" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr