Suriye Ordusu'ndan silahlı gruplara çağrı

Suriye Ordusu, Halep'in doğu bölgelerindeki silahlı gruplara sivil vatandaşların normal yaşamlarını sürdürmeleri için bölgeyi terketmeleri çağrısında bulundu. Komutanlık, silahlı gruplara güvenlik ve yardım temin edileceğini açıkladı.

Suriye Ordusu'ndan silahlı gruplara çağrı

Suriye ordusu Halep'teki silahlı kalkışmanın bastırılması için son viraja girdi. Kentte operasyonlar sürerken Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Halep'in doğu semtlerinde bulunan silahlıları gruplara çağrıda bulundu.

Suriye resmi ajansı SANA'daki habere göre komutanlık, sivillerin yaşamlarına güven içinde devam etmesi için silahlı grupların bölgeyi terk etmesini istedi. Açıklamada Suriye ve Rusya askeri güçlerinin silahlı gruplar için güvenli çıkış kanalı ve gerekli yardımları garantileyecekleri belirtildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, telefonda Halep'teki durumu görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada iki liderin Halep'teki durumun normale dönme imkanını konuştuğu bildirildi.

Açıklamada Batı tarafından desteklenen bazı silahlı grupların ateşkese uymadığı ve El Nusra terör örgütünden ayrılmayı reddettiği vurgulandı. Lavrov, terör gruplarının Suriye'deki çözüm görüşmelerini engelleme çabalarının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Suriye hükümeti temmuz ayında da Halep'teki sivillere ve silahlı gruplara teslim olmaları için çağrıda bulunmuştu. Yapılan çağrı sonucu yüzlerce kişi bölgeyi güvenli bir şekilde terk etmişti.

ulusalkanal.com.tr