CHP'li Böke'nin doğalgaz rahatsızlığı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesini vermesi siyasetin gündemindeydi. CHP ve İyi Parti doğalgaz keşfini sevindirici bulurken aynı zamanda eleştirdi. Cumhur İttifakı ortağı MHP ise “Çırpınırdı Karadeniz” paylaşımı ile doğalgaz keşfini kutladı.

CHP'li Böke'nin doğalgaz rahatsızlığı

Doğalgaz müjdesinin ardından siyasi partilerden açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, doğalgaz keşfine ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Müjde, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'de ise rahatsızlığa neden oldu. Erdoğan'ın açıklasından önce konuşan Böke, doğalgaz keşfinin ekonomiye olumlu yansımayacağını iddia etti.

İyi Parti, doğalgaz haberinin ardından basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu yaptı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ise bulunan rezervin Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi olmadığını iddia etti. "8'inci müjde bu. Tek fark, adı Tuna1'di, Sakarya olmuş" dedi.

Cumhur İttifakı ortağı olan MHP de "Müjdeler Olsun" başlığıyla sosyal medya hesaplarından keşfi kutladı. Paylaşımlarda, MHP lideri Bahçeli'nin 2018’deki Samsun mitinginde "Çırpınırdı Karadeniz" türküsü dizelerini seslendirdiği konuşması yer aldı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "İnanıyorum ki bu arama çalışmalarının arkası gelecek. Türkiye, yeni kaynaklar bulacaktır" mesajını paylaştı.

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda “Bulunan doğal gaz rezervleriyle ilgili haberler, ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi. Tahmini rezerv verisi dışında herhangi bir bilgi paylaşılmadığı için rezervin ekonomiye katkısını ölçümlemenin mümkün olmadığı söylendi.

Gelecek Partisi'nden de doğalgaz keşfine ilişkin açıklama geldi. Partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Dr. Selim Temurci ise böyle bir günün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın aklanması için kullanılmasının tek üzüntüleri olduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

karadeniz tayyip erdoğan doğalgaz