ABD'de "zorunlu" adım

ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19 vaka artışlarına karşı federal çalışanlara aşı veya test yapma zorunluluğu getirdi. ABD'de aşılamayı arttırmak ve Delta varyantının yayılmasını yavaşlatmak için yeni eylem planını açıklayan Biden, "Bu bir Amerikan trajedisidir. Ölmek zorunda olmayan insanlar ölüyor" dedi.

ABD'de "zorunlu" adım

Son haftalarda artışa geçen koronavirüs vakalarına karşı Amerika Birleşik Devletleri "zorunlu" bir adım attı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda daha fazla Amerikalıyı aşılatmak ve Delta varyantının yayılmasını yavaşlatmak için yeni eylemler planını açıkladı.

Artık ABD'de milyonlarca federal çalışana aşılanma, maske kullanma, haftalık test yaptırma ve sosyal mesafeyi koruma zorunluluğu getirildi.

Kovid-19 vaka sayısı artışlarının ve ölümlerinin önlenebilir olduğuna vurgu yapan Biden, "Şu anda 'Aşıyı keşke yaptırsaydım' diyen çok fazla insan ölüyor" ifadelerini kullandı.

Ülkede Kovid-19'a yakalanarak ölenşer,n çoğunun aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu tekrarlayan Biden, "Bu bir ölüm ve kalım meselesidir." diye konuştu.

Öte yandan ABD'de özel şirketler de çalışanlarına Kovid-19 aşısı zorunluluğu getiriyor.

Ülkenin en büyük özel şirketlerinden bazıları çalışanlarına aşı talep etmek için harekete geçti. Teknoloji devleri Facebook ve Google ile birlikte Morgan Stanley'in de aralarında bulunduğu büyük finans kuruluşları, Washington Post ve CNN gibi medya organları da çalışanlarının işe dönmeden önce aşılarının tam olduğunu kanıtlamaları gerektiğini duyurdu.

abd amerika Kovid19 test aşı joe biden PCR TESTİ vaka sayısı Beyaz Saray abd başkanı Delta varyantı