Mısır'dan Türkiye açıklaması

Mısır'dan Türkiye ile ilişkilerin normalleşme çalışmalarına ilişkin açıklama geldi. Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, iki ülkeyi yakınlaştırmayı hedefleyen çalışmaları memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Sözcü, Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesi çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Mısır Dişişleri Bakanı ise ikili ilişkilerin gelişmesi için Türkiye'nın Mısır içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Mısır'dan Türkiye açıklaması

Mısır, Türkiye ile arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Mısır Televizyonu CBC'ye konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Zeyd, uluslararası kanunlar, iyi komşuluk ilişkileri ve karşılıklı işbirliği kapsamında iki ülkenin yakınlaşmasını amaçlayan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Sözcü, Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesi kapsamında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Zeyd, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Petersburg ziyaretini bölgede yeni bir sayfa açma isteği şeklinde yorumladıklarını aktardı. Aynı zamanda Türkiye'den Mısır'la ilgili yapılan açıklamaları da bu kapsamda değerlendirdiklerini belirtti.

Öte yandan Mısır Dişişleri Bakanı Samih Şükri, Türkiye'nin Mısır'a karşı izlediği tavrı değiştirmesi ve Mısır'ın içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Perşembe günü yaptığı açıklamada Mısır ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söylemişti. Türkiye-Mısır ilişkileri Fethullahçı darbe girişimi öncesi normalleşme sürecine girmişti. Ancak darbe girişimi ilişkileri olumsuz etkiledi. İki ülke arasındaki normalleşme süreci Türkiye'nin açıklamaları sonrasında yeniden başladı.

ulusalkanal.com.tr