TSK'ya bir kumpas planı daha!

TSK içindeki F tipi örgütlenme hakkında yapılan soruşturmanın içinden bir kumpas planı daha ortaya çıktı. Gelen ihbarları değerlendiren Genelkurmay Başkanlığı, ihbarların çoğunun asılsız olduğunu, TSK içinden tasfiye edilmek istenen isimlerin de F tipi üyesiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirledi. Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgilere göre, bin 401 asker hakkında ihbar geldi. Bugüne kadar 191’i TSK bünyesinden uzaklaştırıldı. Kaynaklar, “TSK'yı paralelciler basmış gibi bir algı yaratılıyor” dedi.

TSK'ya bir kumpas planı daha!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın “TSK içinde binin üzerinde kişiyle ilgili ihbar gelmiştir” sözlerinin ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı.

TSK içinde F tipi üyeler hakkında yapılan soruşturmanın içinde yeni bir kumpas planının daha olduğu ortaya çıktı.

Ulusal Kanal’ın üst düzey askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, MİT tarafından TSK’ya ihbar edilen asker sayısı bin 401. Bugüne kadar 191’i TSK bünyesinden uzaklaştırıldı. Üst düzey askeri yetkililer Ulusal Kanal’a, “İhbar edilen bütün isimlerin paralelci olduğu iddia ediliyor. Tespitlere göre çok azı paralelci. Bu ihbarlar arasında tasfiye edilmek istenen subaylar da var” açıklamasını yaptı.

Bin 401 ihbar edilen kişinin hepsinin F tipi örgüt üyesi gibi gösterilmek istendiğini bunun da TSK’yı zor durumda bıraktığını söyleyen askeri yetkili, “TSK bu konuyu çok ince eleyip sık dokuyor. Çok titiz çalışıyoruz” dedi.

İhbarları MİT aracılığıyla F tipi örgütün yapıp yapmadığı da Genelkurmay'da tartışılıyor. Edinilen bilgilere göre, TSK içinde tespit edilmesi beklenen F tipi örgüt üyelerinin yanında tasfiye edilmek istenen vatansever subayların da yer aldığı belirtiliyor. İddiaya göre, F tipi örgüt üyeleri, hedef saptırıyor olabilir.

Askeri yetkililer, TSK içinde bu kadar fazla F tipi örgüt üyesinin bulunmasının imkânsız olduğu konusunda birleşiyor. Bu da soru işaretlerini artırıyor.

TSK’nın yanlış bir şey yapmamak için sürekli MİT ile iletişim halinde olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk ulusal kanal milli savunma bakanı MİT kumpas F-Tipi yapılanma