Önder Aytaç serbest bırakıldı

Gazeteci-Yazar Önder Aytaç yurt dışı dönüşü sırasında Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Önder Aytaç serbest bırakıldı

Gazeteci-Yazar Önder Aytaç yurt dışı dönüşü sırasında Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Bir dönem Polis Akademisi'nde öğretim üyeliği yapan gazeteci-yazar Önder Aytaç, dün saat 22.40'ta İstanbul'a geldi. Pasaport kontrolünden geçmek isteyen Aytaç, hakkındaki yakalama kararından dolayı gözaltına alındı.

Aytaç hakkında, Ankara 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nin, "Devlet büyüklerini ve emniyet güçlerini aşağılamak ve tahkir" suçlamasıyla arama kararı bulunduğu ve bu karar doğrultusunda gözaltına alındığı bildirildi. Aytaç'ın geceyi havalimanı nezarethanesinde geçireceği, sabah saatlerinde de Bakırköy Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi.

ÖNDER AYTAÇ SERBEST BIRAKILDI

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Önder Aytaç sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Bir dönem Polis Akademisi’nde öğretim üyeliği de yapan yazar Önder Aytaç, savcıya ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı açıklama yapan Aytaç, "Daha önce de bir günlük gözaltına alınma süreci oldu. Bu Süleyman Şah ile ilgili. 15 tane mehmetçiğin hayatı kurtulmuştu. Evet ben ondan memnundum. Dün havaalanı emniyette misafir olduk. Beş yıldızlı otel gibiydi. Arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

önder aytaç havaalanı gözaltına alındı