Kumpas-Der: Sorumuza Vatan Partisi dışında cevap yok

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan ve beraberindeki parti heyeti Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ahmet Tatar, 'Partilere sorduğumuz 'FETÖ ile nasıl mücadele edeceksiniz' sorumuza Vatan Partisi dışında cevap veren yok' dedi

Kumpas-Der: Sorumuza Vatan Partisi dışında cevap yok

Vatan Partisi Genel Sekreteri ve Ankara 3. Bölge 1.sıra Milletvekili adayı Utku Reyhan, Ankara Milletvekili adayları ve Ergenekon tertibinin hedefleri arasında yer alan Av. Nusret Senem ve E. Asb. Oktay Yıldırım ile beraber Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Tatar ve dernek yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

‘FETÖ İLE MÜCADELE GÜNDEMLERİNDE YOK!’

Kumpas-Der Başkanı Ahmet Tatar, siyasi partilere “İktidara gelirseniz FETÖ ile nasıl mücadele edeceksiniz” sorusuna şu ana kadar Vatan Partisi dışında hiçbir partiden cevap gelmediğini belirtti. Utku Reyhan da iktidara geldiklerinde FETÖ’ye karşı amansız mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kumpas-Der geçen günlerde yaptığı açıklamada seçim vaatlerini kamuoyu ile paylaşan siyasi partilere, ‘İktidara gelirseniz FETÖ ile nasıl mücadele edeceksiniz?” sorusunu yöneltmişti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da konuşmasına Tatar’ın bu sorusuna cevap vererek başladı. FETÖ’nün hedefiyle yıllarca hapis yatmış bir siyasi parti olduklarını söyleyen Reyhan şunları ifade etti:

“FETÖ mağdurları direkt bizim partimizde. Dolayısıyla hem işin hapis boyutunu hem de siyasi boyutunu yaşayan insanlar bizim partimizde. 40 yıldır FETÖ örgütünün varlığından, ABD ile bağından bahsediyoruz. Devlete isim isim listeleri paylaştık. Biz bu örgütün ciğerini biliyoruz. Bizim dışımızdaki diğer siyasi partilerin FETÖ ile mücadele konusunda bir çalışması var mı? FETÖ ile mücadele gündemlerinde yok! AKP’nin FETÖ mücadelesinin eksikliklerinden biri de başka cemaatlerin devletin birimlerine sızmasını engelleyecek mekanizmaları yok. Bizim iktidarımızda FETÖ ile amansız bir mücadele sürdürülecek. Ancak bunu öyle tabana yayarak değil FETÖ’nün siyasi, bürokrasi ayaklarında yer alanların hepsini ortaya çıkaracağız.”

‘SORUMUZA DİĞER PARTİLERDEN YANIT GELMEDİ’

FETÖ konusunda siyasi partilere yönlendirdikleri soruya şu ana kadar Vatan Partisi dışında hiçbir partiden cevap gelmediğini belirten Ahmet Tatar da konuşmasında şunları söyledi:

“Siyasi partilerin cevap vermemesi gerçekten umurumuzda değil. Biz gerçekleri nasıl Ergenekon, Balyoz davalarında haykırdıysak şimdi de haykırmaya devam edeceğiz. FETÖ ile mücadelede maalesef mağdur insanlar da oldu. Bu yüzden FETÖ ile mücadelede insanlarda kafa karışıklığına neden olacak adımlar da atıldı. Hukuk hiçbir zaman bu kadar araçsallaştırılmamıştı. Maalesef devleti yönetenler hukuku istedikleri gibi yazıp çiziyorlar.”

‘TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE SEÇENEK SUNUYORUZ’

Ergenekon tertibinin hedeflerinden biri olan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1.bölge 2.sıra MV adayı Avukat Nusret Senem de FETÖ’ye karşı mücadelede birlik olunması gerektiğini belirtti. Senem, “Biz yıllardır FETÖ’nün nasıl bir örgüt olduğunu anlatıp duruyoruz. FETÖ, ABD ve NATO’nun istihbarat örgütüdür. Türkiye düşmanı… Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hedef aldılar. Bunu iktidar partisi ile birlikte yaptılar. Bu örgütle ilgili elbette sorumlulukları var. Ancak 15 Temmuz’da bir de darbe girişimleri ile karşılaştık.15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyenler var. Anlamamışlar bu örgütü. Maalesef CHP de anlamamış FETÖ’yü. 40 yıldır avukatım ve şu gerçeği saptamak lazım, hiçbir dönemde hukuk FETÖ’cülerin hâkim olduğu dönem kadar bozulmadı. Onun için burada FETÖ’ye karşı birlik olmak zorundayız. FETÖ ile mücadele için canını ortaya koyan parti olarak Türkiye’nin önüne seçenek sunuyoruz” dedi.

“FETÖ KONUSUNDA ÇIKIŞ YOLUNU BİZDEN BAŞKA DÜŞÜNEN PARTİ YOK”

Ankara milletvekili adayı ve Ergenekon davasının 1. Numaralı sanığı Oktay Yıldırım ise şunları vurguladı:

“FETÖ konusunda çıkış yolunu bizden başka düşünen parti yok. Türk Ordusunda sistem sorununu çözebilecek program ne AKP’de ne CHP’de ne de diğer partiler de yok. Parti kadromuz FETÖ konusunda tecrübeli, birikimli.”

Aydınlık