Kumpas sonucu ordudan bir tek o atıldı!

Kumpas sonucu ordudan bir tek o atıldı!

"Geçmişimi de, geleceğimi de elimden aldılar." İşte bu sözlerle özetledi alt üst edilen hayatını, Eski Yarbay Tamer Karslıoğlu.

45 yaşındaki Karslıoğlu, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nda görevliydi. Ordu'nun elektronik ve bilişim konusundaki sayılı subaylarından biriydi, kriptoloji uzmanıydı. MİT’e devredilen Genelkurmay’ın en hassas biriminde kısım amiriydi. 2010 Ekim’inde hayatındaki her şey alt üstü oldu.

Bilişim uzmanı ve şifre çözücü Yarbay Karslıoğlu, bir word dosyasıyla casusluk şüphelisi oldu. İstanbul Askeri Casusluk davasının 56 şüphelisinden biriydi. Çoğunluğunu Denizci subayların oluşturduğu davadaki tek Karacı subaydı. O tarihe kadar en ufak bir soruşturma geçirmemiş, 69 takdir ve ödül almıştı.

Tamer Karslıoğlu Hürriyet Gazetesine verdiği röportaj'da yaşadıklarını alnattı. 14 yıl boyunca çalıştığı birimde biri hariç her türlü kriptoyu çözdüğünü söyledi. Çözemediği şey yargılandığı davada ordudan atılan tek subayın kendisi olmasıydı.

HAVELSAN görevlisi emekli Deniz Albay Seyfettin Alevcan'da bulunduğu öne sürülen word dosyalarında adı geçtiği gerekçesiyle şüpheli oldu. Soruşturma sürerken Ordudan atıldı. Yargılandığı İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ise F tipi polisler hakkında tahliye kararı veren ve tutuklanan Hâkim Metin Özçelik’ti.

7 yıl 4 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi cezasını onayınca Amerika'ya gitti. Anayasa Mahkemesi Ocak 2015’te ‘hak ihlali’ kararı verince hakkındaki yakalama kararının kalktı ve Türkiye’ye döndü.

Karslıoğlu tepkisini şu sözlerle dile getirdi.

"Geçmişimi de, geleceğimi de elimden aldılar. Türk Milletine hakkım helal olsun. Ancak bu kararları alanlara ve bu süreçte yetkili ve sorumlu olmasına rağmen sessiz ve etkisiz kalanlara hakkımı helal etmiyorum"

ulusalkanal.com.tr