Öcalan'ın mektubundaki ipuçları ortaya çıktı!

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'de okunması beklenen mektubuna ilişkin bazı ip uçları ortaya çıktı. Buna göre Öcalan mektubunda, kongre çağrısının yanı sıra, "Suriye'nin kuzeyi ile Türkiye arasındaki sınırların kaldırılmasını" gündeme getirecek.

Öcalan'ın mektubundaki ipuçları ortaya çıktı!

AKP ile HDP'nin Dolmabahçe mutabakanın ardından dikkatler PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da okunacak mektubuna çevrildi.

Öcalan, Nevruz'da okunacak mektubunu bitirme aşamasına geldi. Mektup bittikten sonra hükümet yetkililerine teslim edilecek. Mektup, AKP hükümetinin onayından geçtikten sonra da Diyarbakır’da okunacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre mektupta dikkat çeken önemli bir ayrıntı var. Öcalan, Suriye'nin kuzeyi ile Türkiye arasında sınırların kaldırılmasını gündeme getirecek. Öcalan, sınırların Avrupa Birliği gibi benzer bir uygulamayla kaldırılmasını isteyecek.

Öte yandan, açılımda "sekreterya" olarak görev yapacak ekibin İramlı'ya nakli tamamlandı. 2009'dan bu yana Öcalan ile birlikte kalan mahkumlar PKK’lı Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile TİKKO’cu Hakkı Alpan İmralı’dan başka cezaevlerine gönderildi.

Öcalan'ın yanınaysa, Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş gibi PKK'lı isimler yerleştirildi.

ulusalkanal.com.tr