Türk polis teşkilatı 172 yaşında

Başta terör ve örgütlü suçlarla mücadelede ortaya koyduğu başarıyla göğsümüzü kabartan Türk Polis Teşkilatı172 yaşında. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta çeşitli kutlamalar yapıldı.

TürkPolisTeşkilatı'nın 172'nci Yıl Dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Ankara Cebeci'de bulunan polis şehitliğinde yapıldı. Programa katılan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şehit mezarlığına çiçekler bıraktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görev yapan polisleri tebrik etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü personeliyle ile kahvaltıda buluştu.

Yıldırım konuşmasına, 6 Ocak'ta İzmir adliyesi önünde yapılan terör saldırısında canı pahasına insanların hayatını kurtaran şehit polis Fethi Sekin'i anarak başladı.

Yıldırım, polislere paralel yapılanma uyarısında da bulundu.

İzmir'deki bir diğer kutlamanın adresi Çeşme'ydi. İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ve beraberindeki bir grup polis, down sendromlu çocukları ziyarett etti.

Polis kıyafeti giyip ilçe emniyet müdürüne selam veren çocukların heyecanı ve sevinci duygulu anlar yaşattı.

Isparta'daki görüntüler de İzmir'i aratmadı. Beyin felci hastası 8 yaşındaki Efe Osman Beşik'in büyük hayali gerçek oldu. Polis üniforması giyen Beşik, Emniyet Müdürü Tarık Korucu'yu ziyaret etti ve ardından ekip aracıyla şehir turu attı.

İstanbul'daki kutlamaların adresi ise Taksim oldu. Cumhuriyet anıtına Çelenk bırakan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, törende hazır bulunan polislere seslendi.

se

Hakkari'de, Türk Polis Teşkilatının 172'nci yıldönümü etkinlikmleri kapsamında polis memurları kent merkezindeki esnaf ve yoldan geçenlere karanfil dağıttı.

ulusalkanal.com.tr

polis terör türk örgüt suç YAŞ teşkilat