Necdet Özel’den özel açıklamalar

Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel açılım süreciyle ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açılım sürecinin içinde olmadığını belirtti, "PKK bizim için hala terör örgütü" dedi. "Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz" diyen Özel, ülke bütünlüğünün "kırmızı çizgi" olduğunu vurguladı.

Necdet Özel’den özel açıklamalar

Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in açılım süreciyle ilgili sözleri damga vurdu. Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "çözüm süreci" olarak adlandırılan çalışmaların içinde olmadığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı yeni adımların gündeme geldiği açılım süreciyle ilgili çok özel açıklamalar yaptı.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. " dedi.

"PKK bizim için hala terör örgütü" diyen Özel, PKK'yla ilgili "değişen bir şey yok, yine adam kaçırıyorlar, karakollara saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı, ülke bütünlüğünün önemine dikkat çeken "kırmızı çizgi" olduğunu vurguladı. Özel, kırmızı çizgiler konusunda 10 yıl öncesine göre bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine ise, "10 yıl öncesiyle bazı nüans farklılıkları var" dedi. Özel, "Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Balyoz davasıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özel, "Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlar özgür. Benim için önemli olan onların özgür olması. Şu an çok rahatım ama davalar henüz sonuçlanmadı. Eğer beraat olursa daha çok mutlu olacağım. Şimdi dileğim beraat olması. Dosyanın kapanması önemli. " diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

pkk tsk necdet özel çankaya açılım