Açılım sürecine geri dönülür mü? İşte bu sorunun yanıtı

Terör örgütü PKK, hain saldırılarına başladığı Temmuz ayında bu yana çok ağır darbeler aldı. 5 bin civarında militanını kaybederek dağılma noktasına gelen terör örgütü, korku ve baskıyla oluşturduğu halk desteğini de kaybetti. Örgütün tek çıkış yolu açılım sürecine geri dönülmesi. Peki bu mümkün mü? İşte bu sorunun yanıtı.

Açılım sürecine geri dönülür mü? İşte bu sorunun yanıtı

Bitme noktasına gelen terör örgütüPKK'yı kurtarmak için başta batı dünyası olmak üzere başlatılan açılım sürecine geri dönülsün baskıları amacına ulaşacak mı?

Ankara’daki kaynaklarıyla görüşen Murat Yetkin, kaleme aldığı yazısında sürece geri dönülmesinin mevcut koşullarda pek mümkün olmadığını belirtti. Yetkin, buzdolabına kaldırılan sürece geri dönmenin önündeki engelleri sıraladı.

Öncelikli engel terör örgütü PKK'nın çatışmasızlık ortamını bozup, eylemlerine başlaması. Temmuz 2015’te başlayan saldırılar silah zoruyla özyönetim ilanı ve ayaklanmaya kadar vardı. Terör örgütü PKK, bunun yanı sıra Suriye’de PYD uzantısıyla kurumaya çalıştığı sözde kantonları Türkiye’de de uygulamaya çalıştı. PKK bu amaçla pyd'li canlı bombalarla Türkiye'de intihar saldırıları düzenledi.

Bir diğer engel ise önceki açılım sürecinde terör örgütünün silahsızlanma şartını ters yönde işletip özellikle güneydoğu'daki şehirlere çok miktarda ağır silah, cephane, patlayıcı ve terörist yığması oldu. Bir dieğr etken ise vatandaşların terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edilmesi yönündeki isteği.

ulusalkanal.com.tr

türkiye pkk tsk terör örgütü avrupa açılım süreci