Çin Halk Cumhuriyeti, Kovid-19 salgınıyla mücadelede öne çıkan isimleri ödüllendirdi

Çin Halk Cumhuriyeti, Kovid-19 salgınıyla mücadelede öne çıkan isimleri ödüllendirdi. Başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 'halk kahramanlarına' altın madalya taktı.

Çin Halk Cumhuriyeti, Kovid-19 salgınıyla mücadelede öne çıkan isimleri ödüllendirdi

Koronavirüs salgınına karşı büyük başarılar kaydeden Çin Halk Cumhuriyeti, mücadelede öne çıkan isimleri ödüllendirdi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 'halk kahramanlarına' altın madalya taktı.

Başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda düzenlenen törende Çin Milli Marşı okundu. Kovid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.

Ardından ödül törenine geçildi. Ünlü solunum hastalıkları uzmanı Zhogn Nashan'a, en yüksek devlet onuru olan Cumhuriyet Madalyası takdim edildi.

Salgınla mücadelede olağanüstü çaba ve emek sarf eden 3 tıp uzmanına da Ulusal onursal ünvan olan 'halk kahramanı' madalyaları sunuldu.

Yine çok sayıda sağlık çalışanı, Çin Komünist Partisi üyesi ve Çin vatandaşı da salgınla mücadeledeki katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, törende konuşma yaptı.. Çin'in salgın karşısında kenetlendiğini, büyük anti salgın ruhu yarattığını ve tek yürek mücadele ettiğini vurguladı. "Kovid-19'a karşı tam zafer kazanıncaya kadar mücadeleye devam" dedi. Cinping, uluslararası dayanışma ve işbirliği vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

Çin Halk Cumhuriyeti