Sözlerini yumuşattı ama geri adım atmadı

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "paralel devlet" ve "muhatabımız Davutoğlu" sözleriyle ilgili konuştu. Söylemini kısmen yumuşatan Dinçer, sözlerinin arkasında durdu. "Paralel devlet varsa devletin kurumları bunu ortaya çıkarmalı" diyen Dinçer, "Eleştirilerinin hükümete yönelik olduğunu, bu nedenle muhataplarının da Davutoğlu olduğunu" yineledi.

Sözlerini yumuşattı ama geri adım atmadı

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile yaşadığı "muhatap" krizinde geri adım atmadı, ifadelerini kısmen yumuşatsa da "sözlerimin arkasındayım" dedi.

Önceki gün ekonomi gazetecileriyle buluşan Dinçer tartışma yaratan röportajına değindi. TÜSİAD Başkanı, sözlerinin arkasında durdu.

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır, TÜSİAD'ın muhatabı zaten Cumhurbaşkanı değildir. TÜSİAD'ın muhatabı Başbakan'dır, bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır. Sayın Cumhurbaşkanı'yla ben göreve geldikten sonraki görüşmede geçmişte yaşanan gerginlikleri unutup ilişkilerimizi normalleştirme teklifi yaptım. Kendisi bunu olumlu karşıladı."

Son 4 yıldır hedefleri tutturamayan Merkez Bankasına siyasal anlamda çok müdahale edildiğini, yargıya güvenin ise kalmadığını belirten Dinçer, paralel devlet sözlerine de açıklık getirdi.

"Paralel devlet görmüyorum sözü paralel devlet yok anlamına gelmiyor. Bunu varsa devletin kurumları ortaya çıkaracak. Bizim şimdiye kadar gördüğümüz görevinden alınan birkaç polis ve devlet görevlisi. Türkiye'de bir paralel yapı varsa bunu MİT, emniyet ortaya çıkarır, yargı da kararını verir"

Öte yandan yeni yönetim ve başkanın seçileceği 22 Ocak'taki TÜSİAD Genel Kurulu'na Başbakan Davutoğlu'nun davet edildiği ancak özel kalem müdürünün katılmayacak cevabı verdiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu tüsiad Haluk Dinçer geri adım atmadı