İsrail'den kışkırtıcı adım

İsrail, Filistin'de gerilimi tırmandırıyor. Tel Aviv yönetimi şimdi de eylemlerde Filistin bayrağı taşınmasını yasaklayan bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Tasarı iktidar partisinden bir milletvekili tarafından hazırlandı. Tasarı yasalaşırsa eylemlerde Filistin bayrağı taşıyanlar 1 yıl hapis cezası alacak.

İsrail, eylemlerde Filistin bayrağı taşınmasını yasaklamaya hazırlanıyor. Hazırlanan tasarıda Filistin bayrağı açanlara 1 yıl hapis cezası öngörülüyor.

İsrail'de yayın yapan Hayevm gazetesine göre, tasarıyı iktidardaki Likud Partisi üyesi Anar Barku hazırladı.

Yasa tasarısında, toplantı ya da gösterilerde Filistin bayrağı açanlara 1 yıl hapis cezası öngörülüyor.

Tasarı Eylül ayında başlayacak yeni dönemde İsrail meclisine sunulacak. Barku'nun İsrail hükümetindeki yetkililerle görüşerek destek sözü aldığı belirtiliyor. Tasarıda kamu düzenini bozmak maksadıyla üç veya daha fazla kişinin toplanmasını yasaklayan ceza kanununda da değişiklik yapılması amaçlanıyor.

İsrail, gerilimi tırmandırmaya yönelik adımlar atarken Birleşmiş Milletler'den de dikkat çeken bir uyarı geldi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Gazze Şeridi'nde yeni bir savaş çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, "Gazze'de yeni bir savaş tehditi var ve insani durum, İsrail'in bölgede uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle gitgide daha da kötü bir hal alıyor." dedi.

ulusal.com.tr

israil filistin