İskoçya'da sergilendi! İlk kez ve Türkçe...

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da düzenlenen dünyaca ünlü Fringe Festivali'nde ilk kez Türkçe bir oyun sahnelendi. "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" adlı oyun, bu yönüyle festivalde sergilenen ilk ve tek Türkçe oyun oldu.

İskoçya'da sergilendi! İlk kez ve Türkçe...

Dünyanın en saygın sahne sanatları olarak sayılan Fringe Festivali'nde ilk kez Türkçe bir oyun sahnelendi.

Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların katıldığı İskoçya'nın başkenti Edinburgh'daki festivalde sergilenen oyunun adı "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz".

Sanat yönetmenliğini Selin İşcan'ın üstlendiği Hayal Perdesi'nin ilk yapımı olan oyunun reji göevinde ise Mekedonyalı yönetmen Aleksandar Popovski bulunuyor.

Gösterimi yapılmaya başlanan oyun Festival tarihine geçti. Oyun festivalde İngilizce üst yazıyla sahnelenen "ilk Türkçe oyun" oldu.

Şimdiye kadar 3 ödül kazanan oyunun ilginç bir konusu var. Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor.

Festivalde sergilenen ilk ve tek Türkçe oyun olarak tarihe geçen "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" Fringe festivali kapsamında 14 akşam daha izleyici karşısına çıkacak.

ulusalkanal.com.tr