Yıkım için ilk tebligat gönderildi

AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nun kendisine verdiği “Acele Kamulaştırma” yetkisi için ilk yıkım tebligatlarını vatandaşlara göndermeye başladı. Evlerini ranta kurban etmeyeceklerini belirten mahalleli, yasal yollardan mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 30 bin evi kapsayan "Acele Kamulaştırma" için düğmeye basıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlar Kurulu'ndan 10 Nisan 2016 tarihinde hukuksuz bir şekilde “Acele Kamulaştırma” yetkisi almıştı. Bu kararın ardından ilk tebligat 2013 yılından beri kentsel dönüşüme karşı büyük mücadele yürüten Gaziosmanpaşa'daki Bağlarbaşı mahallesinde oturan Mürşit Sepetçi isimli yurttaşa gönderildi.

Sepetçi, yasal yollardan mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Sepetçi, ne olursa olsun evlerini ranta kurban etmeyeceğini kaydetti.

Bölgedeki rantın çok büyük olduğuna dikkat çeken Mürsit Sepetçi, kendisiyle aynı kaderi paylaşanlara da bir çağrı yaptı.

Gaziosmanpaşa'da 5 mahalle daha önce," Afet Riskli Alan" ilan edilmişti. Ancak karara itiraz mahalle sakinleri bu kararı iptal ettirdi. Ardından aynı bölgeler için Bakanlık kararıyla, AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne "Acele Kamulaştırma" yetkisi verildi. Bu karara da itiraz eden mahalle sakinleri, kararın iptali için açtığı davalar Bölge İdare Mahkemelerinde devam ediyor.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

kentsel dönüşüm ulusal kanal Gaziosmanpaşa Gökhan Çelik acele kamulaştırma