Balyoz Şehidi Albay Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp ilk kez konuştu

Eşini Balyoz kumpasına şehit verdi, acı olayın ardından ilk kez konuştu. Balyoz şehidi Albay Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp duygularını tek cümleyle özetledi: "Murat’ın yaşamı bizim gururumuzdu. Ölümü ise Türkiye’nin utancı!"

Balyoz Şehidi Albay Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp ilk kez konuştu

"Murat’ın yaşamı bizim gururumuzdu. Ölümü ise Türkiye’nin kaybıdır, utancı" sözleri Balyoz kumpasıyla cezaevinde hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp'e ait. Eşini, Türk ordusuna kurulan kumpasa şehit veren Sema Özenalp, o olayın ardından ilk kez konuştu.

Özenalp acısını bu sözlerle özetledi.

"Kocamı ve arkadaşlarını orada resmen çürüttüler. Ben ve iki çocuğum bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Allah hepsini bildiği gibi yapsın."

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Sema Özenalp, Anaysa Mahkemesi'nin hızlı davranmasını istedi. Özenalp, "Orduya kumpas kuruldu" itiraflarının inandırıcı olmadığını belirtti.

"Anayasa Mahkemesi hemen karar vermeli. Ortada TÜBİTAK raporu var zaten. Ondan önce de 30 tane rapor vardı orada. Nasıl oldu bilmiyorum ama üç yıl sonra TÜBİTAK da söyleme zahmetine katlandı. Artık hukukun içinde çözülebilecek bir şey yok çünkü hukuk da yok bu ülkede. Ben hükümetin "kumpas" söylemini samimi bulmuyorum. Bunların hepsi Başbakan’a anlatıldı. Başbakan bunu biliyordu. "

Sema Özenalp, cezaevlerindeki askerlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

"Artık ne yapsak Murat’ı geri getiremez. Belki içerideki 236 silah arkadaşının çıkmasına bir küçük katkı sağlayabilir umuduyla konuşuyorum. Artık acımızı dindirecek, onun ruhunu huzura kavuşturacak tek şey cezaevindeki arkadaşlarının derhal özgürlüklerine kavuşmalarıdır."

ulusalkanal.com.tr