Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Almanya'ya bağırarak Türkiye yönetilemez

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Ankara-Berlin hattındaki toplantı krizine ilişkin Almanya'ya bağırarak Türkiye'nin yönetilemeyeceğini söyledi. Almanya'ya yönelik hakaret dolu açıklamaların "Evet" cephesinin çaresizliğini yansıttığını söyleyen Perinçek, iki ülke arasındaki krizin aşılması için Vatan Partisi'nin hükümete Almanya'da hukuki destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Almanya'ya bağırarak Türkiye yönetilemez

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Ankara-Berlin hattındaki toplantı krizine ilişkin Almanya'ya bağırarak Türkiye'nin yönetilemeyeceğini söyledi. Almanya'ya yönelik hakaret dolu açıklamaların "Evet" cephesinin çaresizliğini yansıttığını söyleyen Perinçek, iki ülke arasındaki krizin aşılması için Vatan Partisi'nin hükümete Almanya'da hukuki destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Perinçek şunları belirtti:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Ankara’da Genel Merkezde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye- Almanya ilişkilerindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Perinçek, özetle şunları belirtti:

ALMANYA, AKP HÜKÜMETİ TEMSİLCİLERİNİNTOPLANMA ÖZGÜRLÜĞÜNE ENGEL OLMAMALI

Öncelikle belirtmeliyiz: AKP Hükümeti temsilcilerinin Almanya’da toplantı düzenleme özgürlüğü, Alman hukukunun ve Avrupa hukukunun güvencesi altındadır. Bu konudaki engellemeler karşısında, toplanma özgürlüğü kısıtlanan yurttaşlarımızla dayanışma halindeyiz. Alman makamlarının bu yasaklamaları düzeltmesini talep ediyor ve bekliyoruz.

Gündeme geldiği için ayrıca belirtelim: Almanya, Bölücü Terör Örgütü PKK’ya ve yobaz terör örgütü FETÖ’ye hoşgörü gösteren, hatta yer yer destek olan uygulamalara son vermelidir. Bu örgütler, ABD’nin bölge planlarının hizmetindedir. Onların yasadışı faaliyetini sürdürmeleri, geleneksel Almanya-Türkiye dostluğunu zedelediği gibi, Almanya’nın geleceğine de hizmet etmez.

DEVLET, ÖFKEYLE VE TEHDİTLE YÖNETİLEMEZ

Almanya, Avusturya ve Hollanda makamlarının Avrupa Hukukuna aykırı olan uygulama ve açıklamalarına karşı, Tayyip Erdoğan yönetiminin tavrı ve üslûbu Türk Devlet geleneğiyle bağdaşmıyor.

AKP Hükümeti, devletlerarası ilişkilerde öfkeyi ve tehdidi bir alışkanlık haline getirmiştir.

Devlet, öfkeyle, tehditle, bağırarak çağırarak yönetilmez, yönetilemez.

Devlet yönetimi, bilgi, birikim, kararlılık, cesaret ve ağırbaşlılık gerektirir.

Almanya’ya ve diğer devletlere karşı devlet terbiyesi dışındaki tavırlar, Türk Devletini etkisizleştirmekte ve bizi en haklı olduğumuz konularda bile zayıf konumlara düşürmektedir.

RUSYA’YA VE SURİYE’YE BAĞIRDIK, SONUÇLARINI YAŞIYORUZ

Suriye’ye bağırdık ve tehditler yönelttik. Tehditlerimizin içinin boş olduğu ortaya çıktı ve bugün Suriye’ye öfkenin bedelini Mehmetçiğin ve Polisimizin kanıyla ödüyoruz.

Rusya’ya bağırdık, biz kaybettik ve en sonunda özür dilemek zorunda kaldık.

İran’a yönelik ölçüsüz davranışlarda bulunduk, bu nedenle Türkiye-İran-Rusya işbirliğinin oluşmasına zarar verdik.

ALMAN YÖNETİMİNE HAKARET, BİZİM DEVLET ÜSLUBUMUZ DEĞİLDİR

Şimdi de Alman Hükümetine “Faşist” , “Hitlerci” gibi gerçeğe uymayan hakaretlerde bulunulmakta ve tehdide varan açıklamalar yapılmaktadır.

- Almanya, bizim Çin ve Rusya’dan sonra üçüncü büyük ticaret ortağımızdır.

- Almanya, ihracatımızda en büyük paya sahip olan ülkedir.

- Almanya’da üç milyon vatandaşımız yaşamaktadır. Bunların bir milyonu Alman vatandaşı olmuştur.

- Almanya, Avrasya ülkelerine yakınlaşan yönelişiyle bizim stratejik ortaklarımız arasındadır.

- Türkiye-Almanya dostluğu, tarihsel kökleri olan ve halklarımız içinde yerleşmiş bir gelenektir.

- Özellikle en son Sayın Steinmeier’in Federal Almanya Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye-Almanya dostluğu önünde yeni ufuklar açılmaktadır.

Bu nedenlerle ve ayrıca ağırbaşlı devlet terbiyemizin gereği olarak, Almanya’ya karşı ölçülü ve ikna edici bir tavrın benimsenmesi yerinde olur. Türk milletine ve devletine yakışan budur.

ALMANYA’YA HİDDET VE HAKARET, EVET CEPHESİNİN ÇARESİZLİĞİNİ YANSITIYOR

Halk Oylamasında Hayır oyları kuvvetle ağır basmaktadır.

Bu koşullarda AKP yönetimi çaresizliğe çare bulmak için, Almanya gibi dostlarımıza hiddet ve hakarete başvuruyor. AKP yönetiminin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de devlet geleneğimizle bağdaşmayan bu üslûbu ve tehditleri paylaşmaktadır. Oysa Türk milleti, böyle hafif davranışlara onay vermez ve evet de demez.

Türk Milleti, her zaman ağır başlı Türk devlet geleneğinin arkasındadır.

Almanya’ya karşı hiddet ve hakaret, Türk milletinin gururunu incitmiştir.

Türk Devletine yakışmayan davranışlara HAYIR diyoruz.

ALMANYA İDARE MAHKEMELERİNDEN KARAR ALMAK İÇİN YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ

Öfkeye kapılmak ve tehditler yöneltmek yerine, hukuk yollarına başvurarak derhal sonuç alma olanakları vardır. 18 Mart 2006 günü Berlin’de yaptığımız Ermeni Soykırımı Yalanına karşı yürüyüş ve miting öncesinde bu faaliyetimiz, Berlin Emniyeti tarafından yasaklanmıştı. Avukatımız Belgin Kömürcü’nün başvurusuyla 24 saat içinde Berlin İdare Mahkemesi (Berlin Verwaltungsgericht)’nden karar çıkartarak yasağı kaldırttık. Berlin Emniyeti bu kez Yüksek İdare Mahkemesine (Oberverwaltungsgericht) itiraz etti. Yüksek İdare Mahkemesinden de yine 24 saat içinde karar alarak yürüyüş ve mitingimizi yaptık.

AKP hükümetine ve temsilcilerine toplanma özgürlüğü için hukukî yardımda bulunmaya hazırız.

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği’ne talimat vermiş bulunuyoruz. AKP yöneticilerinin toplantı özgürlüğü için gerekli hukukî süreçlerin yerine getirilmesinde avukatlarımız göreve hazır bulunuyorlar.

CANLI YAYIN

türkiye vatan partisi almanya Doğu Perinçek