İsrail'den çarpıcı rapor!

İsrail'in bölgedeki Kürt grupları analiz ettiği bir rapor, AKP ve PKK eliyle yürütülen açılım sürecinin iç yüzünü ortaya koydu. İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü raporunda "Kürtlerin bağımzılık talebi İsrail'in çıkarına uygundur" tespiti yapıldı. Erdoğan yönetiminin kurulacak bir Kürt devletine soğuk bakmayacağı belirtildi.

İsrail'den çarpıcı rapor!

Ortadoğu'da Amerika ve İsrail çıkarlarına hizmet eden Kürt açılımı politikasının iç yüzüyle ilgili bir rapor yazıldı. İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün raporunda, Suriye ve Irak'taki Kürt grupların Amerika'ya bağlı ve İsrail'in çıkarlarına uygun olduğu vurgulandı. AKP'nin İsrail politikalarına uyumlu olduğuna işaret edildi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, raporda Suriye ve Irak'taki Kürt grupların son dönemde artan bağımsızlık taleplerine özel önem verildi. Kürtlerin bağımsızlık talebinin, İsrail’in çıkarlarıyla tam bir uyuşma içinde olduğu belirtildi. AKP Hükümeti'nin de bu sürece katılmaya hazır bir konuma geldiği ifade edildi.

Raporda İsrail Dışişleri’nde üst düzey görevler alan Oded Eran ve Gallia Lindenstrauss imzaları var. Çarpıcı raporda, Irak'taki Barzani Yönetimi bağımsızlığını ilan ederse, İsrail’in onları resmi olarak tanıyacağının kesin olduğu kaydediliyor.

Bu çerçevede İsrail Yönetimi’nin ABD nezdinde girişimlerde bulunması gerektiğinin altı çiziliyor. Raporda Kürtlerin ABD’ye ne kadar bağlı olduklarını kanıtladıkları savunuluyor.

Raporda bölgedeki Kürt devleti girişimlerinin önündeki en büyük engelin, İran-Suriye-Irak ekseni olduğu belirtildi. Türkiye’nin AKP Hükümeti ile birlikte bu eksenden uzaklaştığı dile getirildi.

Raporda, "İsrail, Kürtlere verdiği desteğin Türkiye karşıtı bir girişim değil; asıl olarak İran’a yönelik bir hamle olduğunu Türklere anlatmalı” ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr