Avrupa Birliği dağılma sürecine girdi! Oylama yapılacak

AKP, CHP ve MHP'nin ısrarla girmek istediği Avrupa Birliği dağılma sürecine girdi. Birliğin en güçlü ülkelerinden İngiltere'de seçimleri kazanan David Cameron, 2017 yılı sonunda AB’den ayrılmayı halk oyuna sunacak hükümeti kurdu.

Avrupa Birliği dağılma sürecine girdi! Oylama yapılacak

İngiltere 1,5 yıl sonra Avrupa Birliği'nden ayrılmayı oylayacak.

İngiltere’de sürpriz şekilde tek başına iktidar olan Muhafazakâr Parti hükümeti kurdu. Parlamentonun açılışını yapan Kraliçe 2’nci Elizabeth geleneksel bir şekilde hükümet programını okudu. Buna göre David Cameron hükümeti, söz verdiği gibi 2017 yılının sonunda AB’den ayrılmayı halk oyuna sunacak.

David Cameron önderliğindeki Muhafazakâr Parti’nin en büyük seçim vaatleri, İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliği referandumu, gelir vergisi indirimi, istihdam ve hükümet yardımlarıydı.

Cameron söz verdiği gibi 2017 sonlarında İngiltere’ye Avrupa Birliği’nden çıkma imkanı tanıyacak halk oylaması yapılacak. Muhafazakâr Parti iktidarı bu amaçla kısa süre içinde referanduma yönelik bir yasa çıkartacak.

G-7 ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen ekonomilerin başında yer alan İngiltere'nin AB'den ayrılma adımı Almanya'da büyük rahatsızlığa neden oldu. Yunanistan ve İspanya ekonomileri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Avrupa ekonomisi İngiltere'nin ayrılması halinde büyük bir yara alacak.

ulusalkanal.com.tr