İşte sınırdaki savaş uçağının düşme anı

Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafındaki Kızıldağ bölgesinde bir savaş uçağı Türk F-16'ları tarafından vuruldu. Uçağın sınır ihlali yaptığı, bu nedenle Türk jetleri tarafından düşürüldüğü belirtildi. Uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı arayarak bilgi aldı

İşte sınırdaki savaş uçağının düşme anı

Uçağın düşürülme anından kareler Türkiye Suriye sınırının Suriye tarafındaki Kızıldağ bölgesinde bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü.

Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü doğruladı. Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Bayırbucak bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nı arayarak bilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgi verdi.

Dışişleri Bakanlığı uçak düşürme olayı ile ilgili Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere, uluslararası kuruluşları bilgilendirme kararı aldı.

Suriye sınırında düşen uçağın savrulan parçalarının Yayladağı ilçesinde Dutlubahçe köyünde 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Türkiye’nin Suriye’de düşürdüğü savaş uçağının pilotlarından birinin, Bayırbucak bölgesinde Türkmenlerin elinde olduğu iddia edildi.

Rus helikopterlerinin uçağın enkazını ve paraşütle atlayan helikopteri bulmaya çalıştığı öğrenildi.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞME ANI

düşürülen rus uçağı iddiası