ATAK helikopteri ilk defa 'Cirit' kullandı

Hava sıcaklığı -25'lerde... Arazi ve hava şartları olumsuz... Ancak mehmetçik her zaman her yerde görev başında... PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirip kış üslenmesine engel olmak için Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesine operasyon düzenlendi. Teröristlerin kullandığı mağaralar ilk kez Cirit füzesi ile vuruldu. Başarılı operasyonda örgüte ait çok sayıda silah ele geçirildi.

ATAK helikopteri ilk defa 'Cirit' kullandı

Şırnak'ın Gabar bölgesine düzenlenen operaysonun görüntüleri ve fotoğrafları TSK tarafından basına servis edildi. Kahraman mehmetçik zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen PKK'nın mağaralarını başlarına yıkıyor.

"Şehit Piyade Er Bayram Kardaş Müşterek Operasyonu"na 5 Skorsky helikopter, 1 Cougar Genel maksat helikopteri ve 2 Atak taaruz helikopteri desteğinde bin 567 personel katıldı.

Hava sıcaklığı -25'lerde... Arazi ve hava şartları olumsuz... Mehmetçik teröristlerin kaçışını engellemek için bölgelere hava hücum harekatı ile indirildi. 6 komando taburu, 2 Jandarma Özel Harekat taburu ve 7 Motorlu Piyade kolu operasyonda görev aldı. Güvenlik korucuları da her zaman olduğu gibi yine mehmedinin yanındaydı. İstihbarat için insansız hava araçlarından da destek alındı.

Mehmetçik 110 kilometrekarelik bir alanda arama yaptı. Operasyonda bir ilk gerçekleşti. Ataklar tarafından ilk defa cirit füzesi kullanılarak PKK'lıların içinde bulunduğu mağara imha edildi.

Bin 547 rakımda teröristlerin gizlendiği mağaralarda tek tek bulunarak kullanılmaz hale getirildi.

Örgütün silahları da ele geçirildi. Operasyonda Doçka uçaksavar silahı, Bixi makineli tüfek, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 500 gram kubar esrar dahil olmak üzere çok sayıda silah ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kahraman mehmetçik operasyonu başarıyla tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı.

pkk tsk şırnak genelkurmay roketsan Cirit atak helikopteri şırnak gabar dağı