ABD, PYD'ye toz kondurmuyor

"PYD ile PKK aynı şey ABD'nin de bunu biliyor" diyen Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye ABD'den jet hızı ile yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner "İkisi de farklı örgüt ve PYD ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD, PYD'ye toz kondurmuyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bir ineternet sitesine yaptığı açıklamada "PYD ve PKK tam olarak aynı şey. ABD'de çok iyi biliyor ancak dile getirmek istemiyor. PYD'ye yapılacak yardım pkk'ya destek demektir" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlere ABD'den anında yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner düzenlediği günlük basın toplantısında "İki örgütün farklı olduğunu, Suriye'nin kuzeyinde PYD ile çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.

Toner "PKK ve PYD'nin aynı grup olduğu ve bunu sizin bildiğiniz halde göz yumduğunuz yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna verdiği yanıtta "PKK'nın terör örgütü olduğu yönündeki politikamızın arkasındayız. Türk vatandaşlarına yönelik düzenlediği terör saldırılarını da kınıyoruz" dedi.

Toner, PYD/YPG ile Suriye'nin kuzeyinde çalıştıklarını, Pkk ile farklı örgütler olduklarını düşündüklerini söyledi.

ABD'li sözcü, işbirliği yapmalarına rağmen PYD terör örgütü ile aralarında görüş ayrılıkları olduğunu yarı özerklik talebini desteklemediklerini de belirtti.

ulusalkanal.com.tr

abd pkk pyd barzani mark toner