Yılmaz Özdil'den çok çarpıcı Vatan Partisi değerlendirmesi

Seçim barajı tartışmaları ile ilgili, gazeteci Yılmaz Özdil çarpıcı bir tespitte bulundu. Sözcü Gazetesi yazarı Özdil, "Barajdan en çok AKP değil, CHP ve MHP faydalanıyor" dedi. Özdil, Vatan Partisi'nin de yeni çekim alanı olabileceğini belirtti.

Seçim barajı ile ilgili tartışmalar sürerken, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, çarpıcı bir tespitte bulundu. Özdil, yüzde 10'luk seçim barajından AKP'nin değil, CHP ve MHP'nin faydalandığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Özdil, 7 Haziran'daki genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"CHP'ye oy verenlerin ne kadarı CHP'li? Önemli bir araştırma konusudur" diyen Özdil, seçim barajının en çok CHP ve MHP'ye fayda sağladığını belirtti.

Mesela Aydın... Demokrat Parti’nin kalesi, CHP’li oldu. İnsanlar AKP olmasın diye oy veriyor. Barajdan en çok AKP değil CHP ve MHP faydalanıyor.

"Özdil, CHP ve MHP'nin son zamanda ortaya çıkan tabloyu iyi okuyamadığını ifade etti. Meclis'e 5'inci partinin girebilmesinin önemli olduğunu belirten Özdil, "Vatan Partisi çekim alanı olabilir" dedi."

Bunlar doğru okunamadığı için CHP ve MHP oy alamıyor. Ama Doğu Perinçek Bağdat Caddesi’nden oy alıyor. Yine bunu anlatabilen kitaplar ve köşe yazıları toplumda karşılık buluyor. Vatan Partisi bir çekim alanı olabilir. Ben şunu görüyorum; baraj olmasa Vatan Partisi’nin alacağı oyu kimse tahmin edemez.

ulusalkanal.com.tr