Uzaktan eğitime elektrik ve internet engeli

21'inci yüzyıl Türkiye'sinde eğitim ve yaşam hala zor koşullarda sürdürülüyor. Ayşenur Bayar, Antalya'ya 30 kilometre uzaklıktaki merkez Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır Mahallesi'nde yaşıyor. elektrik ve internet altyapısının olmadığı mahallede üniversite öğrencisi olan Bayar, derslerine bin bir güçlükle katılabiliyor. tek isteği bu sorunun bir an önce çözülmesi.

Uzaktan eğitime elektrik ve internet engeli

Ayşenur Bayar, Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır Mahallesi Menevişler mevkisinde yaşıyor. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki evlerinde, elektrik yok.

Bayar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Matematik bölümü öğrencisi. Salgın nedeniyle eğitimini ‘uzaktan' sürdürüyor. Ancak elektriğin ve internetin olmaması eğitimini aksatıyor. Derslerine cep telefonu aracılığıyla katılmaya çalışıyor. O da çeken bir yer bulabildiğinde…

Bölgede 15 ev var. Alt yapı hizmetlerinin gelmesi için her türlü başvuru yapıldı. Ancak olmadı.

Bayar Ailesi, geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve kayısı üretiminden sağlıyor. 1950'de yapılan evlerinde yıllardır elektriksiz yaşayan aile, bu duruma çare aradı. Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında yapılan güneş enerjisi sistemiyle de elektriğe kavuştular.

Bayar, eğitimini ve yaşamını hala zor şartlarda sürdürüyor. Hem de bu yüzyılda… Gaz lambasıyla başladığı eğitim hayatını güneş enerji sisteminin sağladığı elektrik ile devam ettiriyor. Bu da ‘güneş yoksa elektrikte yok' demek oluyor.

Kış aylarında elektriksiz kalmamak için belirli zamanlarda buzdolabının fişi çekiliyor. Hiçbir elektrikli ev aletinin kullanılamadığı haneyi, ocaktan yayılan odun ateşi ısıtıyor. Gelecek güzel günler için umutlar işte bu ocağın başında yeşertiliyor. Ayşenur Bayar, yetkililerden köyündeki bu soruna çözüm istiyor.

türkiye antalya eğitim elektrik internet salgın konyaaltı