Emniyet imamından talimat

Cemaatin Emniyet imamı olduğu iddia edilen Osman Hilmi Özdil'in, cemaatçi polislere "24 Ocak'ta hükümet düşecek. Bilgisayar ve arşivlerdeki her şeyi alın" dediği iddia edildi. Özdil'e ait konuşmaların, Emniyet ve yargıdaki cemaat yapılanmasına yönelik soruşturmada yer aldığı öne sürüldü. 24 Ocak operasyonu gerçekleşmeyince; Özdil, fişlerin kaybedilmesi talimatı verdi.

Emniyet imamından talimat

17 Aralık operasyonunun ardından, F -tipi polislere yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Cemaatin Emniyet imamı olduğu öne sürülen Osman Hilmi Özdil'in, hükümetin düşeceğini söylediği ve cemaatçi polislere buna ilişkin talimatlar verdiği öne sürüldü.

İddiaya göre Özdil, "Bilgisayar ve arşivlerdeki her şeyi alın. 24 Ocak'ta hükümet düşecek, dosyalar bizde kalsın" talimatı verdi.

Ancak 24 Ocak'ta hükümet düşmeyince, Özdil yeni bir talimat daha verdi. Özdil, operasyonu yapan birimleri arayarak "Plan tutmadı, Himmet Fişleri'ni kaybedin" dedi.

İddiaya göre, 17 Aralık'ın operasyonun başındaki polisler bilgisayarların harddisklerini formatlayarak belgeleri cemaate verdi. Bir kısımı ise internette yayımlandı.

Özdil'in konuşmalarının İstanbul Emniyeti'ndeki paralel yapılanmaya ilişkin soruşturma dosyasında yer aldığı iddia edildi. Savcı İsmail Uçar'ın yürüttüğü, soruşturmada, Emniyet'ten gizli bilgilerin kaçırıldığı ve örgütsel amaçlar için kullanıldığı iddiasıyla yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr