Sağlık neferleri sevdiklerine sarılabilecekleri günü bekliyor

Salgının neden olduğu izolasyon süreçleri beraberinde özlem ve hasreti de getirdi. Milyonlarca insanın kendi ailesiyle bile temastan çekindiği bu süreçte, en büyük özlemi sağlık çalışanları yaşıyor. Virüsü sevdiklerine taşıma korkusuyla evlerine gidemeyen sağlıkçılar, eşleri ve çocuklarıyla teknolojinin imkanları dahilinde görüşebiliyorlar. Tek istekleri var; önlemlere uyalım ki, bu süreç daha fazla uzamasın…

Sağlık neferleri sevdiklerine sarılabilecekleri günü bekliyor

Adana'da farklı hastanelerde çalışan uzman doktorlar Pelin ve Ferhat Çetinkaya çifti, hastalara şifa olabilmek için çocuklarının hasretiyle otel odasında kalıyor.

Çiftin 11 ve 8 yaşında iki oğlu var… Salgının başlamasıyla birlikte Çetinkaya çifti, bulaşma riskini ortadan kaldırmak için oğullarını yakınlarına emanet ederek, otele yerleşti. Çocuklarıyla sadece telefondan görüntülü konuşarak hasret giderebiliyorlar.

Zorlu süreçte fedakarca görev yapan Pelin ve Ferhat Çetinkaya çifti, mesai saatlerinin denk düşmemesi nedeniyle çoğunlukla birbirlerini bile göremiyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı anne Pelin Çetinkaya, astım hastası olmasına rağmen, Adana Şehir Hastanesi’nde diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte gecesini gündüzüne katıyor.

Anne Çetinkaya, oğullarının zaman zaman dile getirdiği endişelerini anlatırken gözleri doluyor.

Seyhan Devlet Hastanesi’nde görevli baba Ferhat Çetinkaya ise ayrılığın zor olmasına rağmen içinin rahat olduğunu belirtti. “Bu süreç eninde sonunda bitecek” dedi.

Salgınla mücadelenin kahramanlarından biri de hemşire Seda Aşçı… Bir ayı aşkın süredir oğlu Mustafa’dan ayrı, gece gündüz hastalarının başında, hayat tutunmaları için yol gösteriyor. Çocuğuna korkusuzca tekrar sarılabileceği günlerin hayaliyle, güç buluyor.

Seda hemşirenin toplumdan tek bir isteği var; "sevdiklerimize daha yakından bakacağımız günler için lütfen evde kalalım."

ulusal.com.tr

koronavirüs salgın