Türkiye'den Avusturya Başbakanına sert tepki

Avusturya başbakanlık binasına destek amacıyla İsrail bayrağı çekildi. Bunun üzerine Türkiye'den sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer çelik sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar ile tepkilerini gösterdi.

Türkiye'den Avusturya Başbakanına sert tepki

Avusturya'da başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekildi. İsrail'e destek amacıyla çekilen bayrağa Türkiye'den tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Kalın, "Avusturya Başbakanı destek için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmiş. Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta. Siz böyle davrandıkça İsrail daha pervasızca saldıracak. Umarım Avusturya ve Avrupa'nın akıl ve vicdan sahibi insanları bu tarz-ı siyasete tepki gösterir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te Avusturya Başbakanlığına tepki gösteren isimlerden oldu. Çelik, ''Avusturya Başbakanı destek için İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çektirmiş. Avrupa’da İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının sembolü olan bu şahıstır. Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir. Zalimden yana olması ise siyasi pusulasıdır'' dedi.

açıklama İbrahim Kalın cumhurbaşkanlığı haber destek tepki avusturya siyaset israil bayrağı ak parti sözcüsü