Doğu Akdeniz ısındı

Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Türkiye'nin uzun bir aradan sonra çıkarlarını savunduğuna dikkat çekti. Gürdeniz; "Bugün hükümet, bizim uğruna kumpaslandığımız adımları atıyor" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kritik olan 9 numaralı sahada petrol sondaj çalışmalarına başladı. Türkiye bu hamleye sismik araştırma gemisini bölgeye göndererek yanıt verdi. Türk savaş gemileri de TPAO'ya ait araştırma gemisi'ne eşlik etti.

Hemen ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin hamlesine tehditkar bir açıklama ile yanıt verdi. Tansiyon yükselirken, Deniz Kuvvetleri Komutanı gemilerimizin uygulayacağı angajman kuralları ile çarpıcı açıklamalar yaptı.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi, "Türkiye ulusal çıkarlarının gereğini yapıyor" dedi.

Donanma'nın Doğu Akdeniz savunmasının kumpaslarla durdurulmaya çalıştığına dikkat çeken Gürdeniz, "ucunda kumpaslanmak olsa da asla geri atmamalı." ifadelerini kullandı.

Emekli Tümamiral Gürdeniz yetkililere seslendi, "Türkiye'nin kendi münhasır ekonomik bölgesini ilan etmesini" önerdi.

Gürdeniz, Balyoz davasında kapatılan özel görevli mahkeme tarafından 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr