Gaziantep'te kadınların salça telaşı
"Gastronomi kenti" Gaziantep'te kadınların salça telaşı yaşanıyor. Kent mutfağının vazgeçilmezi için üretim başladı.
Gaziantep, dünyaca ünlü mutfağıyla "gastronomi kenti" olarak anılıyor. Hatta UNESCO tarafında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edildi. İşte bu başarılı mutfağın vazgeçilmezleri arasında salça yer alıyor. Üretim başladı.
Nizip ilçesinde salça üretimi yapan kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı salçanın bölge için vazgeçilmezler arasında yer aldığını kaydetti.
Kentte açık alanlarda yaz ayının sonlarına doğru tarlalardan toplanan biberleri çöplerinden ayıklayan kadınların uğraşı, çekirdeklerini temizledikleri biberleri yıkayıp doğradıktan sonra günlerce devam ediyor.
Makinelerde çekilen biberler, salça haline dönüştürüldükten sonra yaklaşık 5 gün güneşte bekletilerek tadı ve rengiyle yöreye özgü salça halini alıyor.
Birçok aile evinin ihtiyacı için biber salçası üretirken kimileri de sipariş üzerine yaptığı salçanın satışından elde ettiği gelirle aile bütçesine katkıda bulunuyor.